Dobrodelna akcija SEBASTIANA VETTLA

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Za Sebastiana Vettla je bila sezona 2020 leto samorefleksije. Pandemija koronavirusa, konec pogodbe s Ferrarijem in boj Lewisa Hamiltona za Black Lives Matter, so tudi pri Nemcu vodili do spremembe razmišljanja.

Na dirki VN Turčije je to pokazal s posebnim dizajnom čelade. Nemško zastavo je zamenjala mavrica, okrog spodnjega dela čelade pa so ljudje vseh barv kože, veroizpovedi in spola pokazali, kako pomembna je raznolikost tudi za Vettla. Sedaj naj bi ta čelada šla na dražbo. “2020 je bilo za vse nas zelo težko leto. Kot dirkači Formule 1 smo se odločili, da je pomembno, da se določene teme ne ignorirajo in da na njih opozarjamo. Pred vsako dirko stojimo proti rasizmu. Pomembno je, da še naprej pošiljamo to sporočilo. Tako je nastala tudi ideja o čeladi s podobo raznolikosti.

Nemec bo čelado, ki jo je prvič nosil na dirki VN Turčije, postavil na dražbo za dober namen.

Zvezdnik Ferrarija želi s tem opozoriti na temeljno pravico. “Da se do vseh ravna dostojanstveno in spoštljivo,” tako Vettel. “Verjamem, da imata vključenost in raznolikost toliko moči za prihodnost, da se je potrebno pri tem združiti. Čelada je lahko več kot le sporočilo. Zaradi tega jo bom dal na dražbo. Izkupiček gre stoodstotno v korist dobrega namena.” Dražba čelade se prične 3. decembra na spletni strani www.sebastianvettel.com.                          

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish