Dobri stari Gajser zmagal na Švedskem!

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2017 .

Naš motokrosistični as, Tim Gajser, ki je po hujši poškodbi pred nekaj tedni moral celo izpustiti nastop na dirki, je na Švedskem, na podlagi, ki mu ustreza, pokazal iz kakšnega testa je in uprizoril predstave, kakršne smo gledali lani, na njegovi poti k osvojitvi zgodovinskega naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP.

Gajser je v prvi vožnji šestnajste dirke letošnje sezone vodil od štarta do cilja in na koncu slavil s skoraj desetimi sekundami prednosti. Nekoliko mu je pomagal Gautier Paulin, ki je za sabo uspešno zadrževal nevarnega Jeffreya Herlingsa, ki je na koncu vendarle prišel do drugega mesta. Tim je v drugi vožnji sicer moral priznati premoč Romainu Fevbreju, v boju za drugo mesto pa je imel nekaj sreče, saj se je Herlingsu strgala veriga.

“To je zelo posebna in pomembna zmaga, saj sem se od zadnje zmage v Mehiki poškodoval in odpeljal nekaj slabih dirk, zato sem vesel, da smo se pobrali in da se naše trdo delo zdaj končno obrestuje,” je povedal Gajser, ki v skupnem točkovanju prvenstva za vodilnim Antoniom Cairolijem, ki je dirko končal na skupnem sedmem mestu, zdaj zaostaja 178 točk.

Foto: Honda