Dobri odnosi med Vinalesom in Rossijem so olajšanje za Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2017 .

Šef moštva Yamahe, Lin Jarvis je dejal, da je v garaži njegove ekipe s prihodom Mavericka Vinalesa zavladalo sproščeno in prijateljsko vzdušje, ki je po nekaj letih napetih odnosov med Valentinom Rossijem in Jorgejem Lorenzom prav dobrodošlo. Lorenzo je bil Rossijev moštveni kolega v sedmih izmed devetih sezon pri Yamahi, ozračje med njima pa je v zadnjih letih doseglo vrhunec napetosti, in to celo do te mere, da dirkača med sabo nista komunicirala.

Prav zato so prijateljiski odnosi v garaži Yamahe nekaj novega, Vinales pa je priznal, da je bil Rossi že od nekdaj njegov idol in to ostaja še danes. Prav to pa po mnenju Jarvisa ohranja prijateljske odnose med dirkačema, saj Italijan svoje izkušnje deli z veseljem. “Maverick in Valentino se med sabo spoštujeta že od prej,” je pojasnil Jarvis. “Valentino je bil že od nekdaj njegov idol in to ostaja še danes. Med njima ni sovražnih napetosti, kar je dobrodošla sprememba.”

Vinales je postavil najhitrejše čase tako na lanskem testiranju v Valenciji, kot tudi minuli teden v Sepangu, Jarvis pa je razkril, da je bil najhitrejši tudi na zasebnem testiranju Yamahe v Maleziji. Španec je po besedah njegovega šefa pripravljen pristopiti k Rossiju in ga povprašati za nasvet, to pa laska Italijanovi naravi. “Dirkači po končanem testnem dnevu ponavadi odidejo v svojo hotelsko sobo, kjer se umaknejo od ostalih, po zadnjih testiranjih pa me je veselilo, ko sem videl da je Maverick stopil do Valentina in se pogovarjal z njim o preteklem dnevu. Valentino je kar zasijal. Priznajmo, največji dirkač vseh časov je in zelo rad svoje izkušnje deli z drugimi.

Seveda ne mara biti poražen, toda odkar njegova akademija vzgaja mlade talente, z veseljem deli svoje znanje,” pravi Jarvis, ki pa je priznal, da se bodo odnosi lahko hitro skrhali, če se bosta med sabo udarila za naslov svetovnega prvaka. “Bomo videli, kako dolgo bosta ostala prijatelja,” je dejal. “Če se bosta ob koncu borila za naslov, se bo dinamika med njima spremenila.”

 

Na voljo še zadnji kosi stenskega koledarja VR46 2017! Naročila na info@svet-hitrosti.com ali s klikom na spodnjo sliko:

Foto: Yamaha