Dobre novice za Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2017 .

Sebastian Vettel pri odstopu z dirke za VN Sigapurja ni poškodoval pogonskega agregata svojega ferrarija. Nemec je odstopil v prvem krogu, potem ko je Max Verstappen trčil v Vettlovega moštvenega kolega Kimija Raikkonena in Finca zavrtel tako, da je trčil v drugi rdeči dirkalnik.

Stranica Vettlovega Ferrarija je bila močno poškodovana, tako kot tudi hladilnik v njej. Kljub izgubi hladilne tekočine pa se pogonska enota ni pregrela ali kako drugače poškodovala, kar je za štirikratnega svetovnega prvaka dobra novica, saj mu za nadaljevanje sezone ne bo potrebno uporabiti četrtega motorja, zadnjega, ki ga lahko uporabi brez kazni.

Vettel je do zdaj uporabil tri pogonske agregate, tri hibridne sklope MGU-H in MGU-K, tri elektronske enote in pa štiri turbo polnilnike. Če bo moral uporabiti peti turbo polnilnik bo izgubil deset štartnih mest.

Moštvu iz Maranella se je še posebej oddahnilo, saj za zadnje dirke sezone pripravljajo novo različico pogonske enote, ki naj bi prinesla nekaj več moči. Ker je Vettel v Sinagpurju po zmagi Lewisa Hamiltona za njim v točkovanju prvenstva zaostal za 28 točk, bi se lahko pri Ferrariju odločili, da četrti motor uporabijo že na naslednji dirki v Maleziji.

Foto: Ferrari