Dobra novica za Silverstone: Športne prireditve znova dovoljene

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2020 .

Sezona Formule 1 2020 se vendarle bliža, potem ko je avstrijska vlada podprla izvedbo prvih dveh dirk sezone, ki bosta 5. in 12. julija, dobre novice pa prihajajo tudi iz Velike Britanije, kjer so potrdili, da bodo s ponedeljkom znova dovoljene športne prireditve.

Silverstone naj bi po prvotnih načrtih gostil dve dirki po dirkah v Avstriji, toda zalomilo se je ko britanska vlada Formule 1 ni izvzela iz obvezne 14-dnevne karantene. Toda Boris Johnson, britanski predsednik vlade, je svojim ministrom ukazal, naj omogočijo izvedbo dirke F1, Silverstonu pa se zdaj obeta avgustovski datum.

Formula 1 bo v naslednjih dneh objavila koledar evropskega dela dirk, sezona pa naj bi kljub poznemu začetku vsebovala med 15 in 18 dirk, ki bodo potekale v Evropi, Aziji, Amerikah, zadnje pa tudi v Arabskih Emiratih.

Letos pa vseeno ne bomo videli dirk v Franciji, Monaku, Avstralliji ali na Nizozemskem.

Z motošportom so prvi nadaljevali v ZDA, kjer so dirkači nadaljevali sezono NASCAR, tekom prihodnjega tedna pa se bosta začeli tudi prvenstvi MotoAmerica Superbike ter IndyCar. Tudi svetovno motociklistično prvenstvo MotoGP bo svojo sezono vendarle pričelo v Jerezu v mesecu juliju, zanimivo pa je bila ravno včeraj tudi uradno odpovedana njihova dirka v Silverstonu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj