Dirke F1 znova ob 14h

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2021 .

Od leta 2018 naprej je bil štart dirke premaknjen na deset minut čez uro. To je bilo storjeno zato, da so lahko televizije začele svoj program preden se je pričel ogrevalni krog.

Formula 1 je pričakovala koristi ob uvedbi te spremembe. “Običajno radijske in televizijske hiše predvajajo ravno ob polni uri, zato pogrešajo napetost in čustva, ki so značilna za minute pred začetkom vsake dirke,” so takrat zapisali odgovorni kraljevega razreda motošporta. Pričakovalo se je, da bi štart dirke 10 minut čez uro pomenil, “da se bodo televizijski gledalci približali ekipam in dirkačem in v celoti uživali v spektaklu, tik preden se ugasnejo rdeče luči semaforja.” Vendar pa praksa za zdaj ni pokazala koristi, zato je znova zaželena bolj preprosta ureditev začetkov dirk ob polni uri.

Odgovorni Formule 1 želijo štartne čase dirk v letošnji sezoni znova prestaviti na polno uro, evropske dirke pa bi se lahko namesto ob 15.10 uri pričele ob 14. uri.

Pri nadaljnji spremembi, o kateri se bo prav tako razpravljalo, bo Formula 1 morda tudi za uro prestavila štartne čase evropskih dirk, ki se je večina začela ob 15.10 uri po lokalnem času. Letošnje dirke pa bi se lahko pričele ob 14. uri. Za dirke letošnjega koledarja štartni časi še niso potrjeni. Vendar so kolegi iz RaceFans prejšnji teden razkrili, da bi se, bolje rečeno se bo, uvodna dirka VN Avstralije, ki je načrtovana za 21. marec, prestavila, tako da bi se sezone pričela 28. marca v Bahrajnu.    

Prispevek je na voljo tudi na vmax.si

Foto: Daimler

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj