Dirkališče v Silverstonu bo ponovno preplasteno

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Steza v Silverstonu bo po odpovedi lanske dirke letos ponovno preplastena. Ta je bila sicer s strani podjetja Aggregate Industries preplastne že lansko leto toda kakovost opravljenega dela se je pokazala v lanskem dirkaškem vikendu, ko so ob nekoliko močnejšem deževju zaradi varnostnih razlogov odpovedali nedeljsko dirko.

Glavni razlog za to je bilo slabo odtekanje vode s steze, zaradi tega so po koncu vikenda vodilno možje Mednarodne motociklistične zveze (FIM) sprožili tudi preiskavo. Po najnovejših informacijah mora dirkališče, da bi ob koncu letošnjega avgusta gostilo najboljše dirkače sveta po novi preplastitvi s strani FIM-a dobiti licenco ocene A.

Dela na stezi naj bi se pričela junija, po končanem dirkaškem vikdenu športnih avtomobilov British GT Championship, ki je na sporedu med 8.6 in 9.6.2019. Dokončano pa mora biti pred 10.7.2019, ko je tu na sporedu dirkaški vikend Formule 1.

Omenjena dela tako naj ne bi imela vpliva na dirkaške vikende različnih dirkaških serij. Bodo pa odpovedana srečanje dveh avto-moto klubov – MG Car Club MG ter 750 Motor Club, ki bi morala biti na sporedu med 15 in 16.6.2019 oziroma 22.6. in 23.6.2019. Za omenjena dogodka bodo glavni možje dirkališča poizkušali najti druga termina.