Dirkališče v Mugellu bolnišnicam podarilo opremo

Avtor prispevka: , objavljeno 21. marca 2020 .

Medicinski center na dirkališču v Mugellu je bolnišnicami na območju pokrajine Toskanije podarilo zdravniško opremo za pomoč v boju proti Koronavirusu. Natančneje je šlo za dva prezračevalnika pljuč, dva monitorja intenzivne nege, štiri defibrilatorje, digitalni ultrazvok ter druge naprave za oživljanje, ki je bila na voljo v medinskem centru ob dirkališču. Generalni direktor dirkališča Paolo Poli je ob tej novici novinarjem dejal:

“Nemudoma smo našo namero sporočilu županu občine Scarperia e San Piero Federicu Ignestiju. V teh težkih časih je naloga nas vseh, da stopimo skupaj in se usmerimo v boj proti temu virusu. Ta oprema za oživljanje iz našega dirkališča predstavlja majhno gesto podpore vsem zdravstvenim delavcem, ki se v teh časih še toliko bolj borijo za naša življenja.”

“Rad bi se zahvalil Paolu iz dirkališča Mugello,” je ob tem zapisal župan mesta Firence Dario Nardella. “Za vso premeščeno opremo iz dirkališča v naše bolnišnice z željo, da bi uspeli zaustaviti širjenje Koronavirusa. Smo v situaciji, ko moramo pogledati vase in preko sebe ter pomagati, če le lahko. Tako kot je to storilo dirkališče. Gre za primer, ki bi moral spodbujati naše edino trenutno tekmovanje v odgovornosti, solidarnosti ter medsebojni pomoči.”

Zahvalil pa se je tudi župan občine Scarperia e San Piero Federico Ignesti:

“Gre za pomembno gesto solidarnosti o kateri sem že obvestil predsednika regije. Ta se gospodu Poliju prav tako lepo zahvaljuje skupaj z obema bolnišnicama. Upajmo, da bo takšna solidarnost postala stalnica v teh težkih časih.”

0 0 glasovi
Oceni komentar