Dirkališče v Franciji bo doživelo manjšo spremembo

Avtor prispevka: , objavljeno 25. januarja 2019 .
Dirkališče Paul Ricard bo letos zaradi varnostnih ukrepov doživelo manjše spremembe pri vhodu v pitlane. Že na lanski veliki nagradi so moštva opozarjala na tesen levi zavoj ob vstopu v pitlane tik pred Mercedesovo garažo, kar bi lahko predvsem v dežju predstavljajo nevarnost za mehanike.
Direktor dirk Charlie Whiting je zato lansko leto po prvem prostem treningu sprejel ukrep in zmanjšal dovoljeno hitrost iz 80 km/h na 60km/h. Med vikendom namreč samega vhoda ni bilo mogoče spreminjati. Sedaj pa je potrejeno, da bo do letošnje dirke vhod v pitlane nekoliko zamaknjen in spremenjen.
Nov vhod bo tako postavljen med štirinajstim in petnajstim zavojem. Torej med zadnjima dvema zavojema. Posodobitev steze bo tako tudi uradno objavljena, mednarodna avtomobilistična zveza FIA pa bo določila tudi ali bo hitrost skozi pitlane 60 ali 80 km/h. Steza je bila v vseh zavojih ponovno asfaltirana.
V lanski sezoni so nekateri dirkači predlagali tudi odstranitev šikane na ravnini Mistral. Predlog je bil zavrnjen poleg tega pa se je šikana izkazala kot odlično mesto za prehitevanje tako, da bo ostala tudi v letošnji sezoni.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish