Dirkališče v Bakuju čaka na potrditev

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2015 .

Organizatorji uvodne dirke v Azerbajdžanu, ki bo prvič na sporedu v sezoni 2016, trenutno čakajo na potrditev s strani FIA, ki mora odobriti homologacijo dirkališča. Dogodek bo potekal kot Velika nagrada Evrope med 15. in 17. julijem. Načrt za stezo v glavnem mestu Baku je naredil znani dizajner Hermann Tilke, meri 6.050 metrov in vsebuje dvajset ovinkov.

Šef organizacije Arif Rahimov je glede napredka steze povedal: “Narejenih bo nekaj sprememb, o katerih se bo treba pogovoriti in jih potrditi. Želimo zmanjšati število potrebnih struktur za dirko, da jih bomo lahko preprosto pripravili in pospravili. Postavitev je dogovorjena, zasnova končana. Poslali smo FIA za homologacijo, a odgovora še nismo dobili, čeprav smo precej prepričani, da bo vse v redu, saj osnovna oblika ne bo drugačna.”

Rahimov je potrdil, da vodijo pogovore z različnimi zvezami. Letos se je tudi udeležil Velike nagrade Monaka, da je videl, kako potekajo ulične dirke, za nadaljnje izkušnje pa si bo ogledal še Veliko nagrado Singapurja v septembru.

“Trenutno se pogovarjamo z različnimi zvezami, da izberemo pravo usposabljanje. Odločitev bomo sprejeli v mesecu ali dveh. Prvi dve leti bomo zagotovo imeli pomoč. Upam, da bomo imeli do konca leta izbran močno ekipo delavcev,” je zaključil.

Foto: team-bhp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish