Dirkači želijo končno odločitev glede sobotnega dogajanja sprejeti v petek

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2019 .

Dirkači želijo, da bi bila končna odločitev glede morebitne predstavitve kvalifikacij s sobote na nedeljo sprejeta že v petek. Japonski se namreč približuje tajfun Hagibis, ki naj bi stezo dosegel že v petek popoldne. Najhuje pa naj bi bilo prav v soboto, ko so na sporedu tudi kvalifikacije. Pričakuje se močan dež in veter, ki naj bi pihal s hitrostjo 120 km/h. Številni dirkači si tako želijo, da bi v primeru uresničenih napovedi vremena sobotno dogajanje odpovedali kar v petek.

Eden glasnejši pobudnikov tega predloga je bil dirkač Haasa in vodja združenja dirkačev Romain Grosjean.

“Napovedano je močno deževje ter sunki vetra preko 120 km/h. Če bo temu res tako potem menim, da ni varno niti na stezi niti na tribunah ali je kje drugje. To je vsem jasno, zato verjamem, da bomo sprejeli najboljšo možno odločitev. Seveda lahko tajfun še spremeni smer, toda trenutno kaže, da bo prišel zelo blizu nas. Odločitev mora biti sprejeta v petek zvečer tudi zaradi vseh gledalcev, ki prihajajo.”

S francoskim dirkačem se strinja tudi Daniel Ricciardo.

“V toku petkovega dne je potrebno sprejeti odločitev in ne čakati na soboto. Do takrat bodo namreč imeli na voljo dovolj informacij o tem kaj nas čaka.”

Sebastian Vettel in Kimi Raikkonen se pridružujeta mnenju svojih dirkaških kolegov. Kljub temu pa poudarjata, da bi lahko bilo nespametno prehitro podati odločitev.

“Varnost je na prvem mestu in naloga odgovornih je, da pravočasno podajo odločitev, ki naj bi bila najboljša. Po drugi strani se lahko napoved tudi spremeni. Podati končno odločitev prehitro je lahko tudi napaka,” je dejal Vettel. Njegov nekdanji moštveni kolega Kimi Raikkonen pa dodal:

“Če se bodo uresničile napovedi potem je jasno, da kvalifikacij v soboto ne bo. Vsi govorijo samo kako slabo bo. Sam sem že bil tu, ko so zaradi slabe napovedi odpovedali dogajanje, nato pa je bilo povsem sončno. Težko je imeti prav.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish