Dirkači želijo daljši poletni premor

Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2018 .

Vodilni dirkači najelitnejšega motoiklističnega razreda so menijo, da bi moral biti poletni premor daljši od letošnjega tritedenskega.
Sezona v razredu MotoGP je imela običajno štiritedenski poletni premor med dirko na Sachsenringu v mesecu juliju in dirko v Brnu v Avgustu. V letošnji sezoni pa je zaradi dodatne dirke ta premor trajal teden manj.

To je pomenilo, da sta imela dirkača tovarniške ekipe Ducatija zaradi Svetovnega Ducatijevega tedna v Misanu le teden dni počitka. Takaaki Nakagami pa je prejšnji vikend nastopil dirki 8 ur Suzuke.
Jorge Lorenzo je ob tem dejal, da je imel med letošnjim premorom prosto samo tri dni in poudaril, da si želi imeti v prihodnje mesec dni dopusta.
“Imel sem samo tri dni prosto, saj sem moral biti v Misanu na Ducatijevem tednu. Moje počitnice so bile tako zelo kratke. Dobro je imeti veliko dirki, saj je to naša strast, naša služba. Se je pa težko spočiti v tako kratkem času.”
“Trije tedni počitka med sezono ni veliko. Bolje bi bilo, če bi imeli vsaj mesec dni počitka in vmes testiranja. To bi bilo bolje kot pa samo tri tedne, ki sta v bistvu samo dva.”
Vodilni v skupnem seštevku Marc Marquez je ob tem dejal:
“O tem smo že nekaj govorili. Pomembno bi bilo, če bi podaljšali počitnice še za en teden. Te počitnice so bile zelo kratke, le dober teden, saj moraš ostati v formi. Sedaj namreč sledijo dve zaporedni dirki.”
“Vsako leto imamo več dirk in prepričan sem, da bo Dorna pri oblikovanju koledarja upoštevala tudi naše želje.”

Valentino Rossi pa meni, da je tritedenski poletni premor povsem dovolj, če v koledarju ni veliko zaporednih dirkaških vikendov.
“Letošnji koledar mi povsem ugaja, saj nimamo veliko zaporednih dirkaških vikendov. Skoraj vedno imamo tako en vikend prost med dvema dirkamo, da se lahko v miru pripraviš na naslednjo dirko.”
“Se pa strinjam, da bi lahko v prihodnje podaljšali počitnice še za teden dni.”
Andrea Dovizioso si na drugi strani želi daljši zimski premor
“S poletnim premorom nimam nobenih težav. Če bi lahko spremenilo eno stvar bi bila to dolžina prvenstva, ki je predolgo.”
“Zame ni pomebna dolžina poletnega premora. Celotna sezona bi morala nekoliko krajša, toda prvenstvo je vsako sezono daljše zato se to ne bo zgodilo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish