Dirkači že v Belgiji z manj pripomočki

Avtor prispevka: , objavljeno 2. julija 2015 .

Strateška skupina formule ena je na sestanku, ki je potekal v sredo, določila, da bodo v veljavo že letos v Belgiji stopili nekateri ukrepi, zaradi katerih bodo dirkalniki težje obvladljivi.

Ključne spremembe zajemajo še manj pomoči dirkačem preko radijske povezave, že v Spaju pa bodo morali dirkači na štartu speljevati povsem ročno, brez kakršnih koli pripomočkov ali sistemov.

“Večje omejitve sistemov za pomoč dirkaču ter omejitve navodil preko radijske zveze so prejele soglasno podporo in bodo uvedene po hitrem postopku, začenši z letošnjo dirko za VN Belgije in nato še v sezoni 2016,” so zapisali v sporočilu iz mednarodne avtomobilistične zveze FIA. “Dirkači bodo s temi ukrepi morali povsem obvladovati dirkalnik, s čimer se bo povečala zanimivost in nepredvidljivost dirk,” so še dodali.

Poleg hitrejših dirkalnikov za sezono 2017 pa je skupina razpravljala tudi o spremenjenem kvalifikacijskem formatu in formatu dirke za prihodnjo sezono. Šlo naj bi za dodatno krajšo dirko v soboto ali pa spremenjen sistem kvalifikacij.

Odobrili so tudi načrte, da bodo ekipe od sezone 2016 naprej same izbirale zmesi gum, s katerimi bodo nastopali. Ekipe se morajo zdaj posvetovati s Pirellijem o tem, kako bo to najlažje doseči.

Seveda pa mora vse spremembe še potrditi komisija za F1, nato pa dokončno potrditi še športni svet FIE, kar naj bi se zgodilo ob koncu tega meseca.

3 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish