Dirkači zahtevajo garancijo na pnevmatike

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2013 .

Dirkače formule ena zopet skrbi varnost Pirellijevih pnevmatik, saj sta na prostih treningih pred veliko nagrado Belgije z njimi imela težave tako Vettel kot Alonso. Na dirkališču s povprečno zelo visoko hitrostjo se nam torej obeta nova gumarska drama, zaradi česar so dirkači na FIA naslovili vprašanje o varnosti Pirellijevih produktov.

Pri Pirelliju so sicer za počene pnevmatike zadaj desno okrivili ostre robnike Spaja, a ekipo niso ravno takšnega mnenja. Danes zvečer so namreč dirkači na sestanku s Charliem Whitingom zahtevali, da od Italijanov zahteva zagotovilo – garancijo na pnevmatike, da se ne bi ponovil Silverstone.

Naj spomnimo, da so pri Pirelliju enkrat letos iz varnsotih razlogov že uporabili lansko konstrukcijo izgradnje pnevmatik. Sedaj pa je Paul Hembery, motošportni direktor Pirellija dejal, da enostavno nimajo rešitve: »Za enkrat še ne vemo kaj naj naredimo. Vsekakor je zaskrbljujoče, zato bomo od sebe dali maksimum, čeprav ni veliko za narediti. Poizkušali bomo poiskati razlog za to.«

Za konec je svoje podal še Mark Webber, ki je ostro kritiziral Piralli: »Zahtevamo odgovore in rešitve, saj ostanki na stezi ne morejo biti krivi za vse, oziroma ostri robovi.« Po sestanku Whitinga, Hemberya in dirkaškega menedžerja Maria Isola bo torej sledil podroben pregled, ki se bo pričel nocoj.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj