Dirkači v Nemčiji prvič z virtualnimi obvestili

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2017 .

Dirkači razreda MotoGP bodo na VN Nemčije lahko obvestila iz moštva prejemali kar preko zaslona na motociklu in ne več preko table, izobešene ob stezi. Tako imenovan “virtual pit board” so lahko do zdaj že preizkušali na prostih treningih, zdaj pa so se na sestanku varnostne komisije odločili, da njegovo uporabo omogočijo tudi na kvalifikacijah in dirki. Uporaba seveda ne bo obvezna, tako da bodo lahko dirkači informacije še vedno prejemali preko fizične obvestilne table, a na zaslonu bodo moštva morala prikazati pomembna obvestila vodstva dirke, v primeru modrih ali rumenih zastav, prekinitve dirke in podobno.

“Dirkači so od začetka sezone lahko sistem obvestil preko zaslona preizkušali na prostih treningih, na kvalifikacijah in dirki pa ta ni bil dovoljen, dokler ni bil dostopen vsem moštvom,” je pojasnil direktor dirke, Mike Webb. “Na sestanku varnostne komisije v petek pred VN Nizozemske so se dirkači strinjali z uvedno tega sistema, pri tem pa so se z uvedbo strinjali tudi dirkači, ki zaslona ne želijo uporabljati, saj so dejali, da pač ne bodo gledali na zaslon. Potrebovali smo le še potrdilo od dirkačev, saj tehnologija je bila pripravljena že pred tem,” je še pojasnil Webb.

Na dirkališču Sachsenring te dni močno dežuje, takšno vreme pa naj bi se nadaljevalo vse do nedelje. Obvestila na zaslonu pa bodo prišla prav ravno v takšnih pogojih.