Dirkači v Lučinah opravili s treningi pred jutrišnjo dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 10. avgusta 2013 .

 

Dirkači so danes v Lučinah opravili s tremi treningi pred jutrišnjo dirko. Treningi, kjer se je veliko dirkačev s svojimi dirkalniki šele prvič v karieri zapeljalo po progi proti Lučinam, so potekali brez večjih posebnosti, videli pa smo nekaj tehničnih okvar ter napak dirkačev. Med njimi je, če že ne največja, verjetno najdražja med vsemi tista, ki jo je na drugem treningu storil Anglež David White, ki je s svojim legendarnim Porschejem Spyder Specialom trčil v zaščitno ograjo in šeststo tisočakov vreden dirkalnik dodobra poškodoval.

Na vseh treh treningih se vrstni red na vrhu ni spreminjal. Federico Liber je bil najhitrejši na vseh treningih, drugi in tretji pa sta bila Vaclav Janik ter Laszlo Szasz. Liber je svojo najhitrejši vožnjo uprizoril na tretjem treningu, ko se je do vrha povzpel s časom dveh minut ter 9.98 sekund (okrog štiri sekunde počasneje od rekorda steze).

Najhitrejši Slovenec je bil Marjan Smrdelj s formulo Lola F3000. Do vrha se je pripeljal v dveh minutah in nekaj več kot dvajsetih sekundah, kar je bil deveti najhitrejši čas dneva.