Dirkači so na strani Rosberga

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2014 .

Številni dirkači formule ena, med katerimi sta tudi Fernando Alonso in Sebastian Vettel, so v moštvenem sporu med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom podprli prvega.

Hamilton je svojega moštvenega kolega obtožil namernega trčenja v Spa Francorchampsu, Alonso pa meni, da je šlo za preprosto dirkaško nesrečo. “Nemogoče je, da bi Nico iz kokpita dirkalnika tako precizno nameril svoje prednje krilce, da bi z njim namerno poškodoval drug dirkalnik,” je bil jasen dirkač Ferrarija. “Če je tako natančen, je njegovo mesto v bolnišnici, za kirurško mizo. V incidentu je kratko potegnil Hamilton, toda hitro bi bile stvari lahko drugačne. Lahko bi Hamiltonova guma zdržala in bi Nico bolj konkretno poškodoval prednje krilce,” je dodal.

S Špancem se strinja tudi aktualni štirikratni svetovni prvak, Sebastian Vettel. “Mislim da je šlo le za navadno dirkaško nesrečo in do govora o namernem dejanju sploh ne bi smelo priti. Nihče ne tvega prednjega krilca kar tako in nihče si noče nakopati očitkov o nešportnem dirkanju,” je povedal Nemec.

Rosberga je podprl tudi Nico Hulkenberg, dirkač Force Indie. “Nico ni storil nič narobe. Poskušal je prehiteti, saj je menil, da je hitrejši.”

Foto: Red Bull

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish