Dirkači MotoGP zaskrbljeni zaradi prvega pozitivnega primera covid-19 v F1

Fabio Quartararo je zaskrbljen nad okužbami v F1 in MotoGP
Avtor prispevka: , objavljeno 11. avgusta 2020 .

Prejšnji teden je bil dirkač Sergio Perez pozitiven na testu za covid-19. Gre za prvi primer koronavirusa v F1 zato pa je prišlo tudi do alarma med dirkači MotoGP. Prvi pozitiven primer je znak, da tudi kljub zelo strogim ukrepom za zajezitev koronavirusa, okužbe ni mogoče popolnoma zaustaviti.

Sergio Perez je moral izpustiti obe dirki F1 v Silverstonu, saj je moral ostati v izolaciji. Fabio Quartararo je izrazil zaskrbljenost, ko je izvedel za prvo okužbo v F1. “Po zmagi se je vedno pozabaval s prijatelji. Sedaj pa po vrnitvi domov nisem videl skoraj nobenega in občutek je zelo nenavaden,” je dejal Francoz.

Zaskrbljenost je izrazil, tudi Valentino Rossi. Predvsem, ker se dirkači po dirkah ne morejo brezskrbno vrniti k svojim družinam. Sergio Perez je odšel po dirki v Mehiko k svoji družini tam pa je situacija zaradi covid-19 zelo slaba in tako je prišlo do okužbe. Rossi je v času, ko ni z ekipo na dirkališču, s svojim dekletom in družino ter nekaterimi fanti iz Rossijeve akademije.

Cal Crutchlow priznava, da je izguba dirk zaskrbljujoča vendar je skrb za ljudi najbolj pomembnejša. “Nočemo, da bi se zaradi sebičnosti motociklističnega sveta poslabšale razmere v svetu. Pri vsem skupaj si je treba zamisliti večjo sliko. Noben nebi hotel, da se okuži, kdo izmed družin dirkačev,” pravi dirkač LCR Honde.

Medtem pa je Dorna potrdila, da je tudi v paddocku razreda MotoGP že prišlo do prve okužbe, a za zdaj nadaljevanje sezone ni ogroženo. Pred vsako dirko opravijo preko 5500 testov za covid-19, pri tem pa je bila ena oseba, sicer član TV ekipe Dorne, pozitivna. O tem je bila takoj obveščena in premeščena v samoizolacijo, ki je bila odrejena tudi sodelavce v njegovi ekipi.

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj