Dirkači MotoGP se smilijo Sainzu

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2018 .

Carlos Sainz je dejal, da se mu dirkači svetovnega prvenstva v motociklizmu MotoGP smilijo, ker bodo morali voziti po preplasteni stezi Silverstone. Dirkači razreda MotoGP so se pritoževali nad zglajeno stezo v Austinu, kjer so lastniki steze zbrusili moteče grbine, a so te še vedno čutili. Dirkač Renaulta pa pravi, da bodo prav tako nezadovoljni, ko bodo dirkali v Silverstonu prihodnji mesec, saj je steza, kjer je asfaltna podlaga položena na novo, precej bolj grbinasta. “Zelo čudno,” je dejal Španec. “V Barceloni so zelo dobro popravili stezo, morda še celo preveč, saj je steza postala gladka, kot da bi vozili po ledu, a je nudila veliko, veliko oprijema, brez grbin. Tu pa se je oprijem izboljšal za malenkost v primerjavi z Barcelono, saj je nov asfalt bolj grbinast, bolj kot je bil lani. Smilijo se mi fantje v MotoGP, zaradi katerih so sploh popravljali stezo, saj ne bodo dobili tega, kar so želeli.”

Čez novo podlago se je pritoževal tudi Lewis Hamilton, ki je dejal, da je steza zdaj podobna legendarni progi Nordschleife, vendar ne v dobrem smislu. “Steza je hitrejša, kot kdajkoli. Noro, kako hitra je. To je verjetno najboljša steza na svetu. Občutek imaš, kot da voziš z vojaškim reaktivnim letalom. Toda je tudi najbolj grbinasta steza, kar sem jih videl. Je kot Nordschleife.”

Sebastian Vettel je dejal, da je zadeva malce smešna, saj naj bi bilo na stezi veliko majhnih grbin, ki ves čas tresejo dirkalnik, na drugi strani pa se je znašel Max Verstappen, ki je dejal, da je sicer pričakoval bolj ravno podlago, a je opazil, da so uspeli odpraviti najbolj moteče grbine.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish