Dirkači Formule 1 naj ustavijo kritike Pirellija

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2015 .

Dirkači Formule 1 so bili pozvani, da v javnosti ustavijo kritike na račun Pirellija, o čemer so govorili na mitingu z opremljevalci s pnevmatikami in Berniejem Ecclestonom v okviru Velike nagrade Italije. Pogovor je bil potreben zaradi številnih žaljivih besed, ki so bile izrečene po neugodnih dogodkih v Belgiji, kjer sta imela Sebastian Vettel in Nico Rosberg težave z gumami.

Pirellijevi možje so se srečali s Vettlom že v času med belgijsko in italijansko dirko. V petek pa se je sestalo več dirkačev in šefov moštev. Razglabljali so o večji svobodi testiranj in bolj zasebnem podajanju kritik v bodoče.

“Potrebno je najti pot, če nameravamo ostati v Formuli 1. Z osebami, ki so del tega športa, moramo imeti boljši delovni odnos in sodelovanje,” pravi motošportni direktor italijanskega podjeta, Paul Hembery.

“V sezono 2017 ne moraš pripeljati drastične spremembe širine pnevmatik ob trenutnih pravilih, ki ne dovoljujejo testiranj. Zdi se nam tudi, da potrebujemo večjo komunikacijo z dirkači in ostalim osebjem, da bomo lahko dosegli dogovor o ciljih. Lahko se udeleženi ne strinjajo z zastavljenim, a odločitev, da se šport giblje v določeni smeri, je treba sprejeti. Potem postane pomembno to, da se prepričamo, če vsi gledamo v isto prihodnost,” je še povedal Hembery o načrtih za prihodnost.

Dodal je, da podpira kritike, ki so jih deležni, a bi jih želel prejemati v primernem okolju, tj. z moštvi in njegovo ekipo. Priznal je, da bi krivda za nedavno javno kritiziranje lahko ležala na njihovi strani, saj z dirkači niso dovolj komunicirali, čeprav so bili na to pripravljeni. Za prihodnost je tako predlagal redne sestanke.

Foto: f1-fansite.com

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj