Dirkači in ekipe vse bližje predsezonskim testiranjem

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2014 .

Zimskega počitka bo kmalu konec, karavana MotoGP pa bo začela testiranja v prvem tednu februarja. Moto 2 in Moto3 z delom začenjajo par dni kasneje.Vozniki kraljevega razreda bodo opravili štiri testiranja med katerimi bodo na enem testu tovarniške ekipe preizkušale zgolj pnevmatike. Moto 2 in Moto 3 pa bodo opravili tri testiranja pred začetkom sezone.

Prvo testiranje se bo začelo 4. februarja v Maleziji na dirkališču Sepang, kjer bodo imele ekipe in dirkači tri dni časa za prva testiranja pred novo sezono. Na istem dirkališču v Sepangu bodo od 26. do 28. februarja potekala druga testiranja, kjer bodo imele ekipe možnost izboljšave svojih motociklov. Na tretje testiranje, ki bo potekalo od 3.do 5. marca v Avstraliji, na dirkališču Phillip Island, bodo odpotovala tri tovarniške ekipe in sicer Repsol Honda Team, Yamaha Factory Team in Ducati Team, kjer bodo tridnevna testiranja namenjena zgolj pnevmatikam.

Ker pa bodo še v istem tednu od 7. do 9. marca potekala zadnja testiranja v Katarju, bodo tam odsotni tovarniški dirkači Marc Marqez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso in Cal Crutchlow.

Moto2 in Moto3 bodo začeli testiranja v Španiji na dirkališču v Valenciji od 11. do 13. februarja, naslednja testiranja pa bodo potekala od 18. do 20. februarja v Španiji, na dirkališču v Jerezu. Zadnje testiranje pred začetkom sezone bo potekalo od 11. do 13. marca prav tako na dirkališču v Jerezu.