Dirkači Ducatija zanikajo pomoč Bagnai

Avtor prispevka: , objavljeno 26. novembra 2023 .

Fabio Di Giannantonio in Marco Bezzecchi sta zanikala namigovanja, da na sobotni sprint dirki MotoGP namenoma nista prehitela Francesca Bagnaie, saj bi mu s tem odščipnila pomembne točke v boju za naslov prvaka.

Bagnaia je v Valencio prispel z 21 točkami prednosti, po petem mestu na sprint dirki pa se je ta zmanjšala na štirinajst točk. Toda Italijan je na prvi pogled imel srečo, saj se je zdelo, da se rojaka na poltovarniških Ducatijih kljub temu, da sta bila hitrejša, nista želela mešati v dvoboj za naslov, sicer bi Bagnaia imel pred nedeljsko odločilno dirko še dve točki manj.

Toda tako kot Di Giannantoni, kot Bezzecchi sta zanikala pomoč rojaku: “Tukaj sem, da zmagujem na dirkah ter da dosegam uvrstitve na stopničke,” je bil jasen Di Giannantonio, ki je večino dirke vozil tik za Bagnaio. “Trenutno niti ne vem, če bom prihodnjo sezono še dirkal tukaj, zato v tem trenutku ne razmišljam, da bi drugim dirkačem delal usluge. Tu sem, da zase dosežem čim boljši rezultat. Zares sem poskušal. Bil sem povsem na meji. Tvegal sem veliko in kljub temu, da sem se mu na trenutke približal, nisem imel prave priložnosti za prehitevanje brez da bi trčila.”

Bezzecchi je prav tako po dirki dejal, da se je trudil po svojih najboljših močeh. “Trudil sem se, sem pa na začetku storil napako. Bilo je v drugem ali tretjem krogu, ne pomnim se, toda Pecco je zaviral nekoliko prezgodaj, jaz pa prepozno, tako da sva skoraj trčila. Potem me je prehitel Quartararo. Načrtoval sem, da bom prehitel Pecca, toda žal ga po tisti napaki nisem mogel ujeti.”

Bezzecchi tudi pred nedeljsko dirko pravi, da bo vozil zase. “Bomo videli, kako se bo odvijala dirka. Rad bi dosegel čim boljši rezultat. Boj za naslov se me ne tiče.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj