Dirkači: Dežna dirka v Katarju je možna 

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2018 .

Dirkači razreda MotoGP verjamejo, da bi bilo dežno nočno dirko v Katarju možno izvesti potem, ko so v soboto preizkusili mokro stezo. Zadnjo uro sobotnega testiranja v Katarju so organizatorji umetno namočili progo, da bi dirkači preizkusili ali je možno izvesti dežno dirko. Vse to je posledica lanskih dogodkov, ko so zaradi dežja odpadle kvalifikacije, dirka pa je bila preložena in skrajšana. Yamahin dirkač Valentino Rossi je dejal, da v času, ki ga je preživel na stezi ni sledil nobenemu dirkaču, toda po njegovem, sta bila tako vidljivost in oprijem dovolj dobra, da bi lahko potekala dirka.

“Bilo je vredu. Mislim, da bi lahko izpeljali dežno dirko. Na stezi sem bil sam, zato ne vem kako je v skupini dirkačev na stezi, toda imam občutek, da bi dežno dirko lahko izvedli tudi ponoči brez večjih problemov. Tudi oprijem je precej dober na mokri podlagi.”

Z Italijanom se je strinjal tudi Marc Marquez, ki je ob tem dodal:

“Zame vidljivost ni enaka kot na kakšni drugi stezi, je nekoliko posebna in to moraš razumeti. Malce težje je videti, predvsem robnike, toda mislim, da je dovolj varno. Opravil sem samo en krog po mokrem, steza je bila sicer precej spolzka, toda dirko v dežju bi se dalo izvesti.”

Najhitrejši dirkač zadnjega dne testiranj Johann Zarco je dejal, da bo zaradi relativno visokih temperatur v Katarju dež hitro izhlapel, zato lahko hitro ovržemo skrbi zaradi oprijema.

“Glede dežja, mislim, da smo sedaj vsi pripravljeni dirkati. Edino vprašanje je bilo glede vidljivosti, kako bi videli svetlobo po mokrem, toda mislim, da nam to ne bo povzročalo težav.”

“Kar se tiče oprijema, tudi če bo deževalo zaradi visokih temperatur steza ne bo nikoli povsem mokra, saj se bo hitro sušila.”

Dirkači so po preizkusu mokre proge v Katarju povsem prepričani, da je dirko mogoče brez težav izpeljati tudi v dežju.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish