# Dirkačem v 2018 le še trije motorji za 20 dirk? | | Svet Hitrosti

Dirkačem v 2018 le še trije motorji za 20 dirk?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2016 .

Proizvajalci motorjev bodo na naslednjem sestanku strateške skupine formule ena razpravljali o morebitnem zmanjšanju števila mororjev, ki jih imajo dirkači na voljo za celotno sezono. Letos ima vsak dirkač za 20 dirk dolgo sezono na voljo štiri motorje, oziroma pet, če bi sezona štela 21 dirk. V sezoni 2018 pa naj bi dirkali le še s tremi pogonskimi enotami, saj naj bi s tem proizvajalci še dodatno znižali stroške. Moštva, ki kupujejo motorje, naj bi namreč za celoletno zalogo potem odštela 12 milijonov evrov, torej toliko, kot si prizadeva FIA.

Proizvajalci motorjev se s predlogom seveda enotno strinjajo, cenejši motorji pa bi lahko v podporo predlogu premamili tudi ostale ekipe, ki pogonske enote kupujejo. Pred sestankom, na katerem bo predlog sprejet ali zavržen, bo tako spet veliko odvisno tudi od tega, ali se bo spredlogom strinjal tudi Bernie Ecclestone.

Proti je zaenkrat le moštvo Red Bull.

 

 

Foto: FIA

5 Comments

  • Matej Muraus

    Jaz se še spomnim časov, ko so nekateri imeli po tri motorje (in dva dirkalnika) na dirkaški vikend. Na voznika seveda, ne na moštvo. Zgleda, da postajam vedno bolj star, da se še spomnim pojmov, kot so bili “kvalifikacijski motor” in “kvalifikacijski avto”. Ni bilo popolno, ampak proti današnjemu stanju je bilo perfektno.

  • Lucia Castillo

    Bernie pretirava. F1 se pocasi potaplja. Ni vec karizme, ni vec obrazov, ki bi ta sport delali legendaren. Ni vec zanimanja za nekaj kar je postalo rutina. Kje so dobri stari zlati casi?

  • Mirko Widmayer Čulk

    Rdeči biki pa so seveda proti,ker se zavedajo kako težko je dobiti dober motor,ki ustreza posameznemu dirkalniku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja