Dirkača Honde skrbi pregrevanje gum

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2015 .

Tovarniška dirkača Honde, Marc Marquez in Dani Pedrosa, sta po kvalifikacijah za VN Valencije ocenila, da bo med dirko najverjetneje ključnega pomena paziti na temperature prednje gume.

“Pri Hondi ponavadi močno obremenjujemo prednjo gumo, zato uporabljamo tršo zmes, toda tokrat nismo pričakovali takšnih temperatur,” je povedal Marquez. “Na tem področju smo nekoliko ranljivi, zato smo poskušali spremeniti uravnoteženost motorja, da bi se izognili težavam, vendar pa s tem vedno ustvariš druge težave. Jutri naj bi bilo nekoliko hladneje, kar nam bo morda pomagalo,” je še dodal.

Moštveni kolega Pedrosa, ki je kvalifikacije končal na tretjem mestu za Marquezom, je bil bolj zadovoljen: “Včeraj zaradi gum nismo imeli najboljšega občutka. Toda danes smo že videli napredek. Bili smo hitrejši, na motorju pa sem se počutil bolje, zato sem pred dirko bolj optimističen.”

Da bodo gume igrale ključno vlogo se zaveda tudi Jorge Lorenzo, najhitrejši dirkač kvalifikacij. “Obe gumi trpita. Po dveh krogih zadnja guma izgubi nekaj oprijema, zato je potem bolj ob vstopu v ovinek bolj obremenjena prednja guma. Mislim, da bomo jutri vsi imeli težave. Težko bomo vso dirko vozili kroge pod minuto 31 sekund. Seveda bomo poskušali, toda od sredine dirke pa do konca bo vse skupaj precej težko, saj je prednja guma za te pogoje zelo mehka,” je izjavil Lorenzo.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo