Dirkača Aprilije najhitrejša tudi na drugem treningu v Argentini

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2023 .

Aleix Espargaro je postavil najhitrejši čas (1:38.518) drugega prostega treninga v Argentini. Dobro formo moštvo Aprilije je potrdil Maverick Vinales, ki je tokrat zasedel drugo mesto.

Za njima sta zaključila dirkača moštva Mooney VR46. Marco Bezzecchi je bil ponovno boljši od Luce Marinija.

Peti čas je postavil Johann Zarco pred Francescom Bagnaio in moštvenim kolegom Jorgejem Martinom. Najboljši Hondin dirkač je bil Takaaki Nakagami na osmem mestu.

Deseterico pa sta zaključila Franco Morbidelli ter Alex Rins. Španec si je tako kot zadnji zagotovil neposreden nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini.

Na enajstem mestu je zaključil Alex Marquez pree Bradom Binderjem kot najboljšim dirkačem na motociklu znamke KTM.

Trinajsti čas je postavil Joan Mir. Dirkač tovarniške Hondine ekipe je tako zaostal za obema dirkačema LCR. Šele štrinajsti pa je bil Fabio Quartararo. Francoski dirkač bo tako jutri kvalifikacije začel že v počasnejši skupini.

Za njim so zaostali zgolj Fabio Di Giannantonio, Jack Miller, Augusto ter Raul Fernandez.

Rezultati:

Med prvimi, ki se je podal na stezo je bil tokrat Fabio Quartararo. Francoski dirkač je na prvem treningu postavil šele petnajsti čas in je tako lovil neposredno uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.

Augusto Fernandez je bil prvi, ki je na drugem treningu občutil trdoto asfalta. Španec je po zdrsu sprednjega kolesa padel v prvem zavoju.

Po dvajsetih minutah se je na vrh razpredelnice zavihtel Alex Rins. Njegov čas je bil skupno dovolj za peto mesto, je pa s tem iz mest, ki prinašajo neposredno uvrstitev Q2 izrinil Francesca Bagnaia. Italijan je kmalu za tem uspel izboljšati svoj čas ter si zagotoviti neposreden nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini.

Največ dogajanja smo videli v zadnjih petnajstih minutah, ko so dirkači lovili neposredno uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Tako je najprej vodstvo z najhitrejšim časom dneva (1:39.092) prevzel Jorge Martin.

Prvi se je pod mejo 1:39 spustil Francesco Bagnaia. Enajst minut pred koncem pa je najhitrejši čas postavil Marco Bezzecchi.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj