Dirkač Formule E diskvalificiran, ker je najel profesionalnega igralca videoiger

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2020 .

Daniel Abt, dirkač moštva Audi v Formuli E je bil diskvalificiran z zadnje virtualne dirke Formule E (Stay at Home Challenge Race) potem, ko je bilo ugotovljeno, da ni nastopil sam. Namesto njega je namreč nastopil profesionalni igralec dirkaških videoiger Lorenz Hoerzing.

V soboto je bila na sporedu že peta virtualna dirka Formule E, tokrat po ulicah Berlina. Dirka ima tudi dobrodelno noto, saj se med prenosom zbira denar za UNICEF-ov sklad programa pomoči potrebnim pri zdravljenju Koronavirusa.

Številni dvomi in pomisleki, da doma za računalnikom ne sedi Abt so se pojavili že po koncu kvalifikacij, kjer je bil Abt najhitrejši. Dirko precej presenetljivo glede na prejšnje rezultate virtualnih preizkušenj zaključil na tretjem mestu. Na prvih štirih dirkah se namreč niti enkrat ni uvrstil med dobitnike točk. Prvi, ki ga je po dirki obtožil goljufanja je bil nekdanji dirkač Formule 1 Stoffel Vandoorne.

“Danes nisem zadovoljen, saj to zagotovo ni bil Daniel. To je absurd,” je na svojem Twitch prenosu dejal Belgijec. Da bi se povsem prepričal o tem ga je želel tudi poklicati, a ni dobil odgovora.

Organizatorji dirke so nato s primerjavo IP naslovov ugotovili, da to resnično ni bil Daniel in mu dodelili kazen 10 000 €, ki jih mora darovati v dobrodelne namene. Za svoje dejanje se je Nemec kasneje tudi javno opravičil.

“Zelo mi je žal, saj tega dogodka nisem vzel dovolj resno. Ob tem tudi nisem spoštoval truda, ki je v celoten projekt vložen. Zavedam se, da sem s tem dejanjem povzročil jezo marsikaterega gledalca ter dirkača. Seveda za to tudi sprejmem diskvalifikacijo ter vse posledice.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish