Dirkač Aprilie je bil dovolj hiter za stopničke v Misanu

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2021 .

Maverick Vinales, dirkač MotoGP moštva Aprilia, je prepričan, da bi dirko za VN Emilije Romanje lahko končal na stopničkah, če bi bil hitrejši na kvalifikacijah.

Italijan je dirko začel z devetnajstega mesta, končal pa jo je na osmem, tik za moštvenim kolegom Aleixom Espargarojem in nekaj več kot 18 sekund za zmagovalcem Marcom Marquezom. Vinales, ki je v San Marinu odvozil šele tretjo dirko na motociklu Aprilie in na njem dosegel prvo uvrstitev med najboljših deset, je prepričan, da je bil na dirki dovolj hiter celo za uvrstitev na stopničke, a je s prebojem iz ozadja izgubil vsaj 10 do 15 sekund.

Zmagovalec devetih dirk MotoGP se še vedno privaja na motocikel RS-GP, na katerega je letos presedlal z Yamahe M1, prav to pa mu je otežilo dirko v Misanu. “Težko je, saj se moram veliko stvari naučiti v le nekaj krogih,” je pojasnil. “Pri krogi so bili nekoliko okrnjeni, saj sem vozil z nastavitvami, katerih prej nisem preizkusil. Potencial na dirki je bil večji, saj bi lahko v prvih krogih vozil hitreje. Izgubil sem najmanj 10 do 15 sekund, tudi zaradi prehitevanj. Napredujemo korak za korakom, vsekakor pa sem vesel, da napredujemo.

V Misanu bi lahko dirko končali med prvimi tremi ali štirimi, če bi jo začeli iz prve ali druge štartne vrste, zato sem po spremembah, ki smo jih opravili, precej optimističen tudi za dirko v Portimau.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish