Dirka v Maleziji ob zgodnejši uri?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. januarja 2015 .

VN Malezije se bo že letos morda pričela ob zgodnejši uri, kot smo bili tega vajeni do zdaj, saj so organizatorji dirke pripravljeni prisluhniti varnostnim priporočilom mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Po hudi nesreči Julesa Bianchija na VN Japonske v Suzuki, je FIA sklicala desetčlansko skupino, ki je podrobno preučila vse okoliščine nesreče dirkača Marussie, ki se je zgodila od sončnem zahodu. Skupina je po preiskavi med drugim predlagala, da se dirke, razen tiste, ki veljajo kot nočne, zančenjo zgodaj popoldan.

Medtem ko organizatorji VN Avstralije pri uri dirke ne popuščajo, so malezijski kolegi štart dirke pripravljeni prestaviti na tretjo uro popoldan po lokalnem času.

“Bernie Ecclestone je dejal, da je FIA postavila nekaj omejitev zaradi dogodka v Suzuki, zato bi rad začetek dirke prestavil nazaj na prvotni čas, morda že letos,” je pojasnil šef dirkališča v Sepangu, Razlan Razali. “Za nas je to dobro. Časovni okvir je za dirkače bolj varen, gledalci pa lahko grejo na kosilo, pogledajo dirko in ob petih že grejo nazaj domov.

Ecclestone je omenil zgodnejši začetek in mi le tega podpiramo,” je še dejal Razali.

Za Sepang so značilni močni popoldanski nalivi, ki so že okrnili nekaj dirk na tem dirkališču. Leta 2009 pa je bila le ta zaradi močnega dežja predčasno končana po le 31 krogih, dirkači pa so prejeli polovičen izkupiček točk.