Dirka v Lučinah končana predčasno

Avtor prispevka: , objavljeno 11. avgusta 2013 .

 

Gorsko hitrostna dirka v Lučinah se je končala predčasno. V tretji vožnji, polni prekinitev, je namreč Istvan Kavecz s svojim BMW-jem tako močno poškodoval zaščitno ograjo, da je ne bi bilo mogoče popraviti do te mere, da bi lahko varno do konca izpeljali zadnjo vožnjo. Ta je bila torej odpovedana, obveljali pa so rezultati po drugi vožnji.

Letošnja zmaga v Lučinah tako gre Italijanu Federicu Liberju s formulo Gloria C8F, ki je ugnal Čeha Vaclava Janika za dobri dve sekundi. Tretji je bil Laszlo Szazs. Madžar, ki je tu nastopal za hrvaški klub, je za zmagovalcem zaostal še dve sekundi več.

Od Slovencev je bil pričakovano najhitrejši Marjan Smrdelj z Lolo F3000, ki je bil sicer sedmi najhitrejši med vsemi nastopajočimi.

V skupnem seštevku slovenskega DP je s skupnim časom obeh voženj 4:44.05 zmagal Aleš Prek s Porschejem 997 GT3, pred Radom Raspetom v Mitsubishi Lancerju EVO VIII, ki je bil od Preka počasnejši za skoraj šest sekund. Tretji je bil s 17.73 sekunde zaostanka Slavko Zorman z Renault Cliom Williams.

Daniele Trani je slavil v skupnem seštevku Odprtega državnega prvenstva divizije I. Drugi je bil relist Rok Turk, tretji pa Brane Pogačar.

V Yugo pokalu je zmago slavil Žirovec Aleš Žakelj, ki je s skupni razvrstitvi časov vso konkurenco ugnal za skoraj dvanajst sekund. Toliko je za njim zaostal Matej Konestabo, tretja je bila Nevenka Merkač, četrta pa Sanja Smrdelj.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj