Dirka v Džedi bo, Domenicali po sestanku dirkačem prepovedal intervjuje

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2022 .

Glavni mož Formule 1 Stefano Domenicali je potrdil, da se bo dirkaški vikend, kljub raketnemu napadu na naftne obrate podjetja Aramco nemoteno odvijal naprej.

Naj pa bi imeli dirkači na sestanku, ki je trajal kar štiri ure nekoliko drugačen pogled na dano situacijo. Po poročanju finskega časopisa Iltalethi je zato Domenicali osebno prepovedal intervjuje dirkačev.

Pred novinarje je tako stopil Italijan, ki je poudaril, da je dirkaški paddock varen.

“Varnost je na prvem mestu. S strani lokalnih organov smo dobili zagotovilo, da je dirkaški objekt varen. Zaupamo jim, zato se bo dirkaški vikend odvil po prvotnem planu.”

Številni novinarji so med tem že začeli poudarjati, da je odločitev o nadaljevanju dirkanja bolj povezana z velikimi finančnimi vložki, ki jih Formula 1 prejema za dirko v Saudski Arabiji. Vodilni možje si tako ne želijo izgubiti pomembnega dohodka in so zato pripravljeni prezreti marsikaj.

“Avtokratske države Formuli 1 nakazujejo milijone, da bi s tem preko športa poskušale izboljšati svojo podobo. Saudska Arabija naj bi za desetletno pogodbo odštela kar 900 milijonov dolarjev. Formula 1 je za njih izjemno pomembna” so zapisali pri nemškem Sport1.

Ralf Schumacher, ki je bil ta vikend sicer prisoten na dirkališču, naj bi medtem že zapustil prizorišče.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj