Dirka v Bakuju vsaj še do leta 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2019 .

Organizatorji dirke v Azerbajdžanu so sporočili, da so podpisali novo triletno pogodbo s katero bo dirka na koledarju Formule 1 prisotna vsaj do leta 2023.

Prvič so sicer dirko gostili v sezoni 2016, ki jo je dobil Nico Rosberg. V zadnjih dveh sezonah se je ta dirka uveljavila, kot ena najbolj nepredvidljivih in napetih v celotni sezoni.

Je pa to tudi edina dirka zadnjih dveh sezon na kateri odra za zmagovalce niso zasedli samo dirkači Mercedesa, Ferrarija in Red Bulla. 2017 je kot tretji končal Lance Stroll z Williamsom, v lanski sezoni pa Sergio Perez.

Prejšnja pogodba bi sicer potekla let 2020, novo podaljšano pogodbo pa sta v torek podpisala vodja Formule 1 Chase Carey in azerbajdžanski minister za šport Azad Rahimov.

“Zelo smo veseli, da smo podaljšali pogodbo ter tako zagotovili, da bo dirka v Azerbajdžanu na koledarju Formule 1 ostala tudi v prihodnje,” je dejal Carey.

“V zelo kratek obdobju je postala ena najbolj priljubljenih dirk v celotni sezoni, saj vedno zagotovi napete obračune in nepredvidljive zaključke.Tudi sama država je zelo prijetna za vse v Formuli 1, poleg tega pa je Baku čudovito mesto in odlična kulisa za največji motošportni dogodek.”

Letošnja dirka bo na sporedu 28.4.2019. Rahimov je poudaril, da podaljšanje pogodbe nikoli ni bilo pod vprašajem. Novo pogodba namreč še povečala poslovne prihodke, pripravljene bodo številne nove aktivnosti za navijače ter vključevanje lokalnih podjetij, ki bodo lahko na račun Formule 1 povečala svojo prepoznavnost v svetu.

“To je zelo vesel dan za nas. Zelo smo ponosni. Zadnja leta so za nas in vse prebivalce mesta uresničitev sanj. Vse se je začelo samo z idejo, sedaj pa je tu na sporedu ena najbolj zanimivih in dramatičnih dirk v koledarju. Vsako leto beležimo večji obisk navijačev z vsega sveta.”