Dirko prvakov bo gostil Barbados

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2014 .

Organizatorji slovite Dirke prvakov (Race of Champions) so sporočili, da bo le ta letos potekala trinajstega in štirinajstega decembra na karibskem Barbadosu. Dirko bo gostilo dirkališče Bushy Park, ki je zmagalo v tesnem glasovanju v katerem ste lahko sodelovali tudi vi.

Letno tekmovanje ob koncu dirkaške sezone se ponaša s 25-letno tradicijo, na njemu pa nastopijo dirkači iz številnih kategorij dirkanja, od formule ena, WRC, Le Mansa, MotoGP, IndyCarja in še nekaterih drugih.

To bo tudi prvo tekmovanje RoC v zadnjih desetih letih, ki bo potekalo na dirkališču in ne na stadionu. Za razliko od prejšnjih let bo pokal narodov tokrat pred dirko posameznikov, dirkači pa se bodo poleg dirkalne steze letos soočili tudi z novo progo, namenjeno predvsem preizkusu obsega vozniških sposobnosti, katero bodo sestavljale šikane, slalom, 360 in 180 stopinjski ovinki, ter vzporedno parkiranje.

Del voznega parka bo po končani RoC ostal na prizorišču in bo na voljo gledalcem, pomembnežem, poslovnežem in vsem ostalim, ki bodo tako dobili priložnost, da se preizkusijo v enakih dirkalnikih, na isti stezi, kot dirkači.