Dirka na Kitajskem zaradi koronavirusa pod vprašajem

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2020 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je danes podala izjavo v kateri je zapisano, da so zaradi koronavirusa, ki je na Kitajskem terjal že najmanj 170 smrtni žrtev pripravljeni sprejeti ukrepe v zvezi z organizacijo dirke Formule 1. Letošnja dirka naj bi bila sicer na sporedu 19. aprila, vendar pa bi lahko zaradi širitve omenjena virusa celo odpadla.

V izjavi so tako zapisali, da podrobno spremljajo situacijo in bodo tako na podlagi tega sprejeli vse potrebne odločitve.

“Že od začetka izbruha virusa na Kitajskem v začetku letošnjega leta FIA skupaj z ustreznimi organi podrobno spremlja nastalo dogajanje. Na podlagi tega smo pripravljeni storiti vse potrebne ukrepe za zaščito svetovne motošportne skupnosti ter širše javnosti.”

Zaradi tega virusa so za eno leto prestavili Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki, ki bi ga sicer morala gostiti Kitajska v mesecu marcu. Dirka na Kitajskem naj bi bila četrta letošnja dirka in se nahaja med dirko v Vietnamu in na Nizozemskem, če bi prišlo do odpovedi bi imeli dirkači tako med tema dvema dirkama kar štiri tedne premora.