Dirka na Finskem pod vprašajem

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2019 .

Dirkališče KymiRing, ki naj bi v sezoni 2020 premierno gostilo dirko razreda MotoGP na Finskem naj bi bilo pod velikim vprašajem potem, ko je prišlo do zamud pri dokončanju gradnje dirkališča zaradi česar so bili ogranizatorji že prisiljeni odpovedati načrtovana poletna testiranja.

Karavana razreda MotoGP bi po prvotnih načrtnih morala dirkališče obiskati že konec letošnjega avgusta (29.8-30.8.2019), ko bi tu potekala dvodnevna testiranja. Danes pa so bila moštva obveščena, da dirkališče v ustreznem času ne bo pripravljeno. Načrtovana testiranja bo tako gostilo dirkališče v MIsanu. Poleg tega bodo med sezono na sporedu še tri ponedeljkova testiranja po dirkah v Jerezu, Barceloni in Brnu.

Pri Dorni kljub temu še niso ovrgli možnosti, da bi pa morda načrtovana testiranja le izvedli na Finskem, če bi organizatorjem uspelo v ustreznem času pripraviti stezo. Če jim to ne bo uspelo bo dirka najverjetneje izpadla iz koledarja za sezono 2020. Dirkališče KymiRing, ki se nahaja v mestu Kausala je leta 2017 podpisalo peletno pogodbo za prirejanje dirk najelitnejšega motociklističnega tekmovalnega razreda. Finska je sicer zadnjič dirko gostilo leta 1982 na dirkališču Imatra.

Pri Dorni so še sporočili, da bodo zadnja letošnja posezonska testiranja ponovno na sporedu na dirkališču v Jerezu med 25.11 in 26.11.2019. Dirkači se bodo na stezo nato ponovno podali februarja 2020, ko bodo med 7.2 in 9.2.2020 na sporedu prva predsezonska testiranja prihodnje sezone.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj