Dirka formule 3 odpovedana zaradi slabih dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2015 .

V Evropskem prvenstvu formule 3 je v dirkaškem vikendu v Monzi prišlo do nenavadnega dogodka. Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je nedeljsko, sicer tretjo dirko v sklopu dirkaškega vikenda, odpovedala zaradi “nizkega standarda vožnje” dirkačev. Že v soboto smo videli kar dve prevračanji enosedežnih dirkalnikov, ki sta se k sreči končali brez hujših posledic, dirkači pa so v najhitrejšem ovinku steze, v tako imenovani Parabolici, vozili izven steze po asfaltiranem delu izletne cone, s čimer so poskušali doseči čim višjo hitrost na ravnini.

Po sobotnem dogajanju, kjer je eno izmed nesreč povzročila ravno prej omenjena vožnja izven steze, so bili dirkači opozorjeni, da se morajo držati začrtane steze in da bo v primeru nesreče, ki jo bo povzročilo napačno ali nesmotrno ravnanje dirkača, na stezo zapeljal varnostni avto, ki bo karavano vodil vse do cilja.

Ravno to pa se je zgodilo že v šestem krogu tretje dirke, zato je bila dirka odpovedana, dirkačem pa je bil podeljen le polovični izkupiček točk.