Direndaj zaradi testa ALONSA: Ali bo sedaj vozil tudi VETTEL?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Napoved, da bo Frenando Alonso sodeloval na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju, ki bo potekal 15. decembra na dirkališči Yas Marina Circuit, je zelo razjezila tekmece. Kot kaže se je FIA s tem ustrelila v lastno koleno.

Kajti Ferrari se sedaj močno zavzema, da bi lahko sodeloval tudi Carlos Sainz, njihov bodoči dirkač. In Otmar Szafnauer, šef ekipe Racing Point meni, če je Alonso šel skozi sito mladih dirkačev, potem lahko ob njem na stezi vozi tudi Sebastian Vettel. Seveda se pri Renaultu trudijo z razlagami, kot je ta od Cyrila Abiteboula, ki pove, da je Renault za Alonsa prejel posebno dovoljenje, ker Francozi tako intenzivno skrbijo za podmladek in ker ima tudi Alonso svoje programe mladih dirkačev.

Otmar Szafnauer, šef ekipe Racing Point, je bil zelo začuden in presenečen, da bo lahko Alonso nastopil na testu mladih dirkačev po finalu sezone v Abu Dabiju. Sam meni, da če je Alonso prišel skozi kot mladi dirkač, bodo to sami poskusili tudi s Sebastianom Vettlom.

Otmar Szafnauer pravi: “Bili smo zelo presenečeni, da bo lahko Alonso vozil v Abu Dabiju. Pravzaprav sem menil, da so pravila jasna in da se za mladega dirkača smatra tistega, ki ni odpeljal več kot dve dirki. Toda dvakratni svetovni prvak, ki je star že skoraj 40 let? Sedaj želim podrobno vedeti, kako zgledajo ta pravila in potem bomo uvedli odgovarjajoče korake.” V prevodu to pomeni, da bo Racing Point videl, ali obstajajo poti in sredstva, da se tudi Sebastiana Vettla spravi na stezo. Kajti po finalu v Abu Dabiju je Nemec prost.

Pri Ferrariju pa si prizadevajo, da bi v Abu Dabiju za njih lahko nastopil bodoči član Carlos Sainz.

Drugače pa to zgleda pri Danielu Ricciardu. Njegova pogodba velja do 31. decembra, tako da ne bi smel testirati McLarna. O Sainzu, ki bi lahko eventualno testiral za Ferrari, pa Andreas Seidl, šef ekipe McLaren pravi: “V osnovi nikoli ne govorimo o pogodbenih detajlih, toda koliko sam razumem, pravila ne dopuščajo, da bi Sainz lahko bil mladi dirkač. Ko nam je bilo jasno, da tačas ne more testirat noben aktiven dirkač, smo se odločili, da na tem testu v Abu Dabiju ne sodelujemo. Naša celotna logistika je postavljena tako, da po finalu sezone potujemo domov.”       

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish