Di Montezemolo: Pričakoval sem več

Avtor prispevka: , objavljeno 25. maja 2016 .

Tudi bivši šef Ferrarija Luca di Montezemolo je odgovornim pri ekipi Ferrari zadal zaušnico. Kot je pojasnil v pogovoru z njihovim razvojem namreč ni zadovoljen.

»Pričakoval sem boljše rezultate in izboljšave,« je bil kritičen Di Montezemolo. Zato so tudi govorice o odstavitvi vodje ekipe Maurizia Arrivabeneja vse glasnejše. Di Montezemolo ne skriva, da je je tudi on med tistimi, ki je verjel, da bo lahko Ferrari ponovno zmagoval. »Od petih tekem niti ene nismo zmagali,« je nadaljeval s svojo kritiko.

In ravno zmage je obljubljal njegov naslednik Sergio Marchionne, ko je zagovarjal razvoj in z njim povezane stroške. »Vem, da smo se že leta 2014 veliko izboljšali in tako je bil uspeh lanske sezone le posledica napredka leta 2014,« je še pohvalil svoje obdobje.

»Med ekipo Mercedes in ekipo Ferrari je luknja, kot je tudi med ekipo Ferrari in ostalimi ekipami,« je opisal svoj pogled in tako Ferrari postavil na drugo mesto, ostale ekipe pa za njim. Kot napredek ekipe Ferrari vidi namreč le v boju za prva tri mesta, kot je poudaril v nadaljevanju.

Seveda se Di Montezemolo ni mogel izogniti vprašanju glede položaja Kimija Räikkönena vendar je prisotne presenetil s tem, da ima zanj Daniel Riccardo večjo prednost pred Fincem. »Pred vsem je en prijeten dirkač in je predvsem hiter. Še Sebastian Vettel se bi lahko čudil kako hiter bi bil Riccardo v rdečem dirkalniku. Če bi še vedno bil pri Ferrariju bi bil Riccardo moja prva izbira,« je zaključil Di Montezemolo.

Foto: Ferrari