Di MONTEZEMOLO: Lahko rešim težave FERRARIJA

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2020 .

Ferrari je v letu koronavirusa doživel najslabšo sezono od leta 1980, moštvo iz Maranella se je moralo zadovoljiti s tremi, večinoma srečnimi stopničkami in šestim mestom v ekipnem prvenstvu.

Tako šef ekipe Mattia Binotto kot tudi oba dirkača Charles Leclerc in Sebastian Vettel so govorili o težkem prvenstvu. Razlogov za padec forme je več in nekateri si želijo, da se vrne nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, ki je bil na čelu Ferrarija od 1991 do 2014, dokler ga ni zamenjal pokojni Sergio Marchionne. Na vprašanje italijanskega radia RAI, ali je vrnitev sploh mogoča, je Italijan nedavno odmahnil: “Tega vprašanja mi ne bi smeli postavljati, prav tako tudi nisem bil vprašan.

Luca di Montezemolo meni, da ve, kje so težave Ferrarija in za le-te ima tudi rešitev.

Menim, da vem, kje se nahajajo težave in jaz jih lahko tudi rešim. Vem, kdaj moraš pravočasno napasti in z veliki obžalovanjem vidim slaboten Ferrari, ki se bori izven vrha. In to me skrbi, ker je to za ekipo težak čas,” doda Di Montezemolo, ki vidi dve glavni težavi: “Na eni strani je horizontalna organizacija, ki v Formuli 1 ne deluje. To je tipično za tiste, ki jim manjka tako izkušenj kot znanja in ki ne vedo, kako so organizirane najboljše ekipe in tudi Ferrari je to bil. Na drugi strani pa v ekipi potrebuješ dejavnik, ki naredi razliko. Imel sem zelo močno ekipo, ker sem vedno poskušal, da imam izkušene ljudi.”      

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish