De Cecco ugnal naše ase

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2013 .

Italijan Claudio De Cecco s Ford Focusom RS WRC je zmagovalec 2. sprint relija v Novi Gorici. Drugi je bil naš as Aleks Humar, tretji pa Alfred Kramer.

Reli, ki ga sestavlja ena hitrostna preizkušnja, katero pa jo posadke prevozijo štirikrat, je tudi letos privabil ogromno gledalcev. Organizacijo in samo zamisel relija so sprejeli ter pohvalili številni vozniki, ki pa bi v prihodnje radi videli vsaj še eno hitrostno preizkušnjo. Tekma je letos štela le za pokal Alpe Adria, organizatorji in AŠ2005 pa si prizadevajo, da bi bila prireditev vpisana v koledar državnega prvenstva in bi bi tako še pridobila na vrednosti.

V Novi Gorici se je pomerilo 65 posadk, od tega jih je do cilja pripeljalo 51. Največji favorit za zmago, ki jo je tudi dobil, je bil Claudio De Cecco za volanom Forda Focusa RS, s kakršnim sta nekdaj v lovu na lovoriko svetovnega prvenstva dirkala tudi Mikko Hirvonen in Jari-Matti Latvala. Drugo mesto je pripadlo našemu Aleksu Humarju, ki je z Renault Cliom R3 izkoristil lepo priložnost in se obenem pripravljal na reli Croatia, ki bo prihodnji konec tedna. Tretji je bil Alfred Kramer v Mitsubishi Lancerju.

Za ogled rezultatov kliknite tukaj…

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj