Davide Brivio nazaj v MotoGP kot šef ekipe Trackhouse Aprilia

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2024 .

Davide Brivio, šef nekdanjega Suzukijevega MotoGP moštva, se vrača v paddock MotoGP, saj je postal vodja ekipe Trackhouse Aprilia.

Brivio je Suzuki in Joana Mira popeljal do naslova svetovnega prvaka MotoGP v 2020, nato pa se je moštvo poslovilo od prvenstva, Mir je prestopil k Hondi, Brivio pa je odšel v formulo 1, kjer se je priključil moštvu Alpine F1.

Novi šef poltovarniške ekipe Aprilie bo z delom pričel takoj, bo pa v garaži ekipe Trackhouse združil moči z Wilcom Zeelenbergom, s katerim sta sodelovala pri Yamahi.

“V zadnjih dneh so se stvari odvijale zelo hitro. Justin Marks (lastnik moštva) me je prosil, če bi lahko pomagal moštvo pri novem izzivu. Zelo se veselim, da bo del tega projekta od samega začetka. Komaj čakam, da bolje spoznam moštvo in jim s svojim znanjem poskusim pomagat biti konkurenčen najboljšim.”

“Sezona je tik pred vrati. Imamo dva zelo talentirana dirkača, katerima bomo pomagali, da na vsaki dirki dosežeta najboljši možen rezultat.

Lastnik moštva Justin Marks pa je dodal:

“Zelo sem vesel, da se je moštvu pridružil Davide, ki ima ogromno izkušenj. Prepričan sem, da bomo pod njegovim vodstvom dosegali izjemne rezultate tako na kot ob stezi.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje