DAVIDE BRIVIO dirkaški direktor ekipe ALPINE F1

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2021 .

Sedaj je tudi uradno. Davide Brivio je po odhodu iz ekipe Suzuki v MotoGP dokončno prispel v Formuli 1. Včeraj je ekipa Alpine F1 Team objavila, da so pridobili Brivia kot novega dirkaškega direktorja za sezono 2021.

Že na začetku januarja so se pojavile govorice, da naj bi Italijan zapustil Suzukijevo ekipo v MotoGP, da bi lahko prestopil v Formulo 1 k moštvu Alpine F1. Samo dan po prvih govoricah je potem Suzuki v sporočilu za javnost potrdil ločitev od Brivia. Dokler je ekipa Alpine objavila svojega novega dirkaškega direktorja, pa je trajalo še nekaj dni. A sedaj je uradno, Brivio bo v letošnji sezoni član ekipe Alpine. Vendar pa to ni edina sprememba v nasledniku ekipe Renault. Poleg novega imena in povsem nove zunanje podobe, je šef koncerna Renault Luca de Meo opravil tudi drastične spremembe v strukturah znotraj ekipe.

Tako je moral nekdanji šef ekipe Formule 1 in poslovni direktor Alpine, Cyril Abiteboul, že zapustiti Renaultov koncern. Njegov položaj na mestu direktorja Alpine spada sedaj Laurentu Rossiju, ki bo s tem novi predpostavljeni Briviu. Katere naloga naj bi novinec ekipe Alpine opravljal, bodo v moštvu odločili v prihodnjih tednih, tako v sporočilu za javnost. Brivio je bil več kot 20 let del motociklističnega svetovnega prvenstva in se lahko v MotoGP ozre nazaj na velike uspehe. Med drugim mu je uspelo za sezono 2004 v slabotno ekipo Yamaha pripeljati Valentina Rossija, s katerim je osvojil štiri naslove prvaka z japonskim proizvajalcem. V pretekli sezoni je Brivio kot Suzukijev moštveni menedžer osvojil tako dirkaški kot tudi ekipni naslov.    

Članek je na voljo tudi na vmax.si

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj