Datumi predstavitev dirkalnikov F1

Avtor prispevka: , objavljeno 6. januarja 2019 .

Z novim letom se začenja nova sezona formule ena, a še preden se sezona zares začne, so na vrsti težko pričakovane predstavitve dirkalnikov, katerim pa nato sledijo že prva zimska testiranja. Letos bomo še toliko bolj nestrpno čakali na prve fotografije izdelkov moštev, saj bodo dirkalniki zaradi novih pravil izgledali precej drugače, kot lani.

Moštva svojih adutov ne želijo razkriti prehitro, zato so predstavitve večinoma strnjene v teden dni pred prvim testiranjem v Barceloni, ki bo 18. februarja.

Za zdaj kaže, da bodo dirkalnik prvi predstavili pri Renaultu in sicer 12. februarja. Predstavitev, ki bo potekala v Enstonu, bo še toliko bolj zanimiva, ker se bo v Renaultovih barvah poleg Nica Hulkenberga predstavil nekdanji dirkač Red Bulla, Daniel Ricciardo.

Dan kasneje bo sledila še ena zanimiva predstavitev. 13. februar si je za predstavitev izbralo kanadsko moštvo Racing Point, nekdaj znano kot Force India.

Pri McLarnu so za predstavitev izbrali 14.februar in se tako dogovorili za Valentinov zmenek z njihovim MCL34, s katerim naj bi bili letos še bolj konkurenčni.

15. februarja bo na sporedu ena izmed najbolj težko pričakovanih predstavitev. Svoj dirkalnik bo namreč predstavilo moštvo Ferrari.

Predstavitve dirkalnikov 2019 in zimska testiranja

Predstavitve
12. februar Renault Enstone, VB
13. februar Racing Point Toronto, Kanada
14. februar McLaren (še ni znano)
15. februar Ferrari Maranello, Italija
Testiranja
18. -21. februar  Prvo testiranje Barcelona, Španija
26. februar – 1. marec  Drugo testiranje Barcelona, Španija