DANIIL KVJAT sprejel usodo za leto 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

Eden od dvomov glede napredovanja Yukija Tsunode, dirkača Formule 2, ki je letošnjo sezono končal na tretjem mestu in uživa podporo Honde, v najvišji razred motošporta, je bil ta, ali bo dobil dovolj točk za super licenco. Toda Japonec je zmagal na glavni dirki Sakhirja, danes pa je bil drugi na sprinterski dirki, kar mi zagotavlja vstopnico za tekmovanje v Formuli 1.

Mislim, da so možnosti zelo majhne,” je Kvjat odgovoril na vprašanje, ali je njegovo šesto mesto na kvalifikacijah povečalo upanje, da bo zadržal sedež AlphaTaurija on Pierru Gaslyu. “S tem sem se sprijaznil že pred časom. V Formuli 1 je ostal prost samo še en sedež in Red Bull mora promovirati svoje mlade dirkače. To je zadnje kar sem slišal doslej. Ne živim v sanjah, vem, kako stvari delujejo. Te kvalifikacije so bile ene od teh, kjer sem lahko pokazal, koliko sem vreden. Če me v prihodnjem letu ne bo, bom storil vse, da se vrnem leta 2022, še bolj lačen kot kdaj koli prej.

Potem ko si je Yuki Tsunoda zagotovil super licenco za dirkanje v Formuli 1, sedaj ni več nobenih ovir za njegov prihod v ekipo AlphaTauri, kjer bo prevzel sedež Kvjata.

Tudi Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri je namignil, da bo 26-letni Kvjat dostojno sprejel svoj odhod iz ekipe. “Daniil je izkušen in hiter dirkač, pozna igro in pravila v Formuli 1.”      

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish