Daniil KVJAT: Formula 1 je KRUT ŠPORT, kjer ima POLITIKA pomembno VLOGO

Avtor prispevka: , objavljeno 13. decembra 2020 .

Ni prvič, da se Daniil Kvjat sooča z dejstvom, da ga želijo pri Red Bullu odsloviti, po tem, ko bo s koncem sezone očitno izgubil sedež v ekipi AlphaTauri. Rus je doslej zbral 32 točk manj od svojega moštvenega kolega Gaslyja, zamenjal pa ga bo Yuki Tsunoda, ki prihaja iz Formule 2 in je Hondin varovanec.

Kljub temu, da imajo številni pomisleke o Tsunodi, predvsem zato, ker se Honda po koncu sezone 2021 poslavlja od Formule 1, a bodo pri Red Bullu in AlphaTauriju najverjetneje obdržali njihovo tehnologijo in jo preimenovali po svoje.

“Formula 1 je krut šport,” je za RaceFans.net povedal Kvjat: “Ne samo, da je konkurenca med dirkači huda, tudi politika se precej vpleta v samo tekmovanje. To mi je skozi leta postalo normalno.”

Daniil Kvjat se po koncu sezone očitno poslavlja od sedeža pri ekipi AlphaTauri.

Njegov najboljši rezultat letos je bilo četrto mesto na Veliki nagradi Emilije-Romanje, dober sedmi pa je bil tudi minuli teden na VN Sakhirja, a je vse skupaj najverjetneje že prepozno, da bi si pri Red Bullu premislili: ” Dobro je, da mi je uspelo sestaviti dober nastop na minuli dirki, da odgovorne spomnim, da sem tukaj. V kolikor se za prihodnje leto ne bo izšlo, se lahko še vedno vrnem 2022.”

“Mislim, da lahko še veliko dam Formuli 1,” dodaja voznik iz Ufe: “Vem, da v kolikor dobim pravo priložnost, sem se sposoben boriti tudi za naslov prvaka Formule 1. Vse je pravzaprav v tem, da neka stvar pride ob pravem času. Včasih se poklopi, včasih pač ne.”

Kvjat je svojo prvo sezono odpeljal leta 2014 za Toro Rosso, naslednje leto pa je napredoval v Red Bull, kjer je vozil do pete dirke sezone 2016, ko ga je zamenjal Max Verstappen. Leta 2017 so se mu pri Red Bullu odpovedali, zato je bil leto dni rezervni dirkač pri Ferrariju, preden je spet dobil priložnost pri drugi ekipi Red Bulla.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj