Daniel Ricciardo se vrača v Red Bull kot tretji dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 18. novembra 2022 .

Avstralec Daniel Ricciardo se bo po ob koncu letošnje sezone pridružil moštvu Red Bull Racing, kjer bo opravljal vlogo tretjega dirkača. Ricciardo je avgusta letos potrdil, da zapušča McLaren, zatem pa mu ni usplo najti primernega moštva, za katerega bi dirkal v 2023. Zmagovalec osmih dirk za veliko nagrado, ki je pred časom (med 2014 in 2018) že dirkal za Red Bull, je po besedah svetovalca ekipe, Helmuta Marka, sprejel ponudbo da postane tretji dirkač moštva, njegov cilj pa je, da se v vlogo rednega dirkača vrne v sezoni 2024.

Pogodba naj še ne bi bila podpisana, Ricciardo pa naj bi postal predstavnik ekipe ki bo med drugim zadolžen za nastope na predstavitvenih dogodkih. “Ricciardo bo naš tretji dirkač,” je dejal Marko v pogovoru za nemški Sky. “Imamo veliko sponzorjev, zato moramo biti aktivni na področju predstavitvenih dogodkov in Daniel je najbolj primeren za takšno delo.”

Ricciardo si nastopov kot rezervni dirkač ne more obetati, saj bo to vlogo prevzel Liam Lawson, ki bo po prihodnjo sezono nastopal v Super Formuli ter potrebi nadomeščal dirkače v Red Bullu ali njihovi drugi ekipi, Alpha Tauri.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj