Daniel Kvyat se vrača k Toro Rossu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2018 .

Moštvo Toro Rosso je uradno potrdilo Daniila Kvyata za naslednjo sezono. Rus se tako po letu odsotnosti znova vrača v Formulo 1, ob tem je dejal:

“Rad bi se zahvalil tako Red Bullu kot Toro Rossu za to priložnost, da bom lahko ponovno nastopal v Formuli 1 in v moštvu, ki ga dobro poznam. Tu sem se vedno zelo dobro počutil. Zahvalil pa bi se rad tu Ferrariju, da so zaupali v moje dirkaške sposobnosti in mi lansko leto ponudili vlogo testnega dirkača.”

“Čeprav so bile moje naloge večinoma vezane le na delo v simulatorju sem se zelo veliko naučil in verjamem, da sem sedaj veliko boljši in bolje pripravljen kot takrat ko sem zapustil Toro Rosso.”

Kvyat je še dodal, da je ves čas verjel, da se bo vrnil v Formulo 1. Odločitev je zadovoljno pozdravil tudi vodja moštva Franz Tost.

“Verjamem, da si zasluži še eno priložnost v Formuli 1. Je fantastičen dirkač, kar je že večkrat dokazal v svoji karieri. V preteklosti je imel nekaj težkih trenutkov, sedaj pa je dovolj dozorel, da bo vse to pustil za seboj. Potrudili se bomo, da mu zagotovimo najboljši možen dirklnik. On pa bo zagotovo od sebe dal tisto najboljše. Zato smo zelo veseli, da je nazaj in bomo skupaj začeli uspešno sezono, ki je pred nami.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish