Dani Pedrosa se bo še letos vrnil na dirke MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2021 .

Dani Pedrosa bo z moštvom KTM nastopil na vsaj eni izmed letošnjih dirk, je potrdil športni šef KTM-a, Pit Beirer. Pristaši Španca so na ta trenutek upali vse odkar je postal testni dirkač avstrijskega moštva, a je zmagovalec 31 dirk MotoGP do zdaj vztrajno zavračal želje po dirkanju, kar pa se je zdaj očitno spremenilo.

“Danija bomo letos zagotovo videli na dirki,” je za speedweek potrdil Beirer. “Takoj ko bo naš paket za 2022 pripravljen, bo Dani z njim nastopil kot wildcard dirkač. Želeli smo, da bi nastopil na dirki, vendar je bila odločitev njegova. Dejal je, da se ne želi postavljati pod pritisk dirkaškega konca tedna, zdaj pa si je premislil. Sami ga v to ne bi silili. Očitno se želi znova pomeriti z ostalimi dirkači.”

Kdaj bo Pedrosa spet dirkal pa za zdaj še ni uradno znano, čeprav se govori, da naj bi bila to dirka za veliko nagrado San Marina v septembru. “Nismo se še dogovorili, kdaj oziroma na kateri dirki bo nastopil. Pričakujem pa da bo Dani na naslednjih dveh ali treh testiranjih ocenil, da sta z novim motociklom pripravljena in da želi nastopiti na dirki.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish