Dani Pedrosa presenečen nad svojo hitrostjo

Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2023 .

Dani Pedrosa se je pred časom poslovil od aktivnega dirkanja v MotoGP, toda ta konec tedna v Jerezu nastopa kot wildcard dirkač ekipe KTM.

Po petkovih prostih treningih pa je, po zaslugi hitrega kroga prvega treninga, držal tretji najhitrejši čas, ki ga uvršča v najhitrejšo deseterico, ki ima zagotovljen nastop v zadnjem delu kvalifikacij.

“Občutek je bil neverjeten,” je povedal. “Tudi za moštvo, pa tudi za navijače. Takšne hitrosti nisem pričakoval, zato sem bil zares presenečen.”

Letos smo na sprint dirki že videli zmago KTMovega dirkača, ko je Brad Binder v Argentini zmagal s petnajstega štartnega mesta. Toda Pedrosa ne želi napovedovati rezultatov, na njegovi prvi sprinterski preizkušnji v karieri. “Niti sanja se mi ne. Z ekipo moramo govoriti o številnih podrobnostih in se pozanimati, kako poteka format, kakšna je štartna procedura.”

Ne glede na to, kaj bodo prinesle dirke, pa Španec, ki je na dirki MotoGP zadnjič nastopil na VN Avstrije 2021, potem ko se je v 2018 poslovil od vloge rednega dirkača, uživa ob nastopu pred domačimi gledalci in to na stezi, na kateri eden izmed ovinkov (ovinek št. 6) nosi njegovo ime.

“Neverjetno dober občutek je. Še posebej na tej izjemni stezi, z odličnimi tekmovalci, ki so nivo dirkanja povzdignili na zelo visok nivo. Zaradi njih moraš biti ves čas povsem osredotočen.

Zjutraj smo dobro začeli vikend, popoldan pa smo imeli nekaj težav zaradi pogojev na stezi. Krogi so bili zaradi vročine ali vetra počasnejši, zato je bilo težko izboljšati dopoldanske čase. Nekaterim je to uspelo, sam pa sem vesel, da smo v prvi deseterici. V soboto nas čaka nekaj novega, saj so kvalifikacije dopoldan. To za dirkače ni tako lahka naloga,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj