Dall’Igna zavrnil Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 7. oktobra 2023 .

Gigi Dall’Igna je v nedavnem intervjuju priznal, da je zavrnil ponudbo Honde. To naj bi bil še zadnji poskus japonskega proizvajalca, da bi z njegovim prestopom uspeli prepričati Marca Marqueza, da ostane v moštvu.

V sredo so pri Hondi naznanili, da bo Marc Marquez ob koncu sezone, predčasno zapustil moštvo. Pogodba je sicer oba akterja vezala do konca prihodnjega leta. Marquez bo tako v prihodnji sezoni nastopal v moštvu Gresinija, kjer bo imel na voljo letošnjo specifikacijo Ducatijevega motocikla.

Dall’Igna, ki je bil eden ključnih mož Ducatijevega izjemnega napredka v zadnjih desetih letih je nedavno v intervjuju za Gazzetta dello Sport zaupal, da so ga pri Hondi želeli zvabiti v svoje vrste, v upanju, da bodi s tem uspeli preprečiti Marquezov odhod. Kot je priznal se mu ideja, da zapusti Ducati ne zdi smiselna.

“Seveda sem o morebitnem odhodu malo razmišljal. Zelo sem zadovoljen pri Ducatiju. Trdo smo garali, da smo prišli do točke kjer smo sedaj. Ducati je v tem trenutku merilo za vse ostale. Prav zato bi bil odhod nelogičen.”

“Po drugi strani pa sem tukaj dosegel vse kar sem si želel in kar sem moral. Pomagati Hondo vrniti na zmagovita pota bi tako predstavljal zelo zanimiv in zahteven izziv.”

Kot je še dodal pri Ducatiju niso vplivali na odločitev moštva Gresini, da v svoje vrste zvabi Marca Marqueza.

“Odločitev za Marca je bila pri Gresiniju. Oni bodo podpisali pogodbo in ga vzeli pod svoje okrilje. Seveda sem vesel, da bo na Ducatiju sedel takšen dirkač toda na to nisem imel vpliva.”

Dall’Igna tudi verjame, da bodo znotraj Ducatija uspeli obvladovati vse svoje dirkače.

“Obvladovati vse te dirkače z močnim karakterjem bo zagotovo velik izziv, a sem prepričan, da nam bo uspelo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj